Autó Modell Szalon & webáruház

Jelenlegi hely

Címlap | Amikor 500 autómodell lakik egy lakásban...

Amikor 500 autómodell lakik egy lakásban...

      

Tisztelt gyűjtőtársak, bár talán ismertek különböző fórumokról, de azért ügy illik, ha bemutatkozik az ember. Sándor vagyok, Szatmárnémetiből, Erdélyországból.1999-ben fertőzött meg ez a modellgyűjtés nevű betegség, és azóta a rabja vagyok. (na jó, ez azért tülzás)

Az egész úgy kezdődött, hogy kaptam szülinapomra egy 1/43-as modellt, egy Bburago Porsche 911-t. Eléggé megtetszett, és nem sokra rá beszereztem mellé néhány Ferrarit is, ugyanebben a méretarányban. Később rájöttem, hogy vannak nagyobb, és szebb modellek, igy egy idő után átálltam az 1/18-as méretarányra. Az első ilyen vas a Bburago F50-es volt, és legyűgözött a részletessége. Nagy segítségemre volt az Autó Motor modell rovata, sok dolgot megtudtam onnan a modellek világából, és tulajdonképpen az is közre játszott, hogy az 1/18-as modelleket gyűjtsem, hogy olvastam egy cikket az AM 2001.22-es számában egy gyűjteményről, és nekem az nagyon megtetszett, és azt mondtam, hogy én is egy ilyen szép nagy gyűjteményt szeretnék. Hát sikerült.

Jelenleg 471 darab 1/18-as modellem van, meg még mellékesen 93 darab 1/43-as, igaz ezek inkább „újságos modellek” (volt néhány, amit nem tudtam kihagyni)

 
 

Eleinte leginkább csak az olcsóbb modelleket vettem: Bburago, Maisto, Welly, Solido, de később már a minőségibb darabokra hajtottam. A kedvenc gyártóm a Norev, mert jó minőséget kinál, kedvező áron. Na meg persze azért is, mert nagyon szeretem a régi francia autókat.

  

Nincsen egy kimondott témakör, ami alapján gyűjtök, bármi szóba jöhet, ami megtetszik, és egytizennyolcas. De azért van néhány témakör, amelyek tetszenek, és igyekszem gyarapitani azokat, pl: Ferrarik (van több, mint 70), Le Mans-i versenyautók, a 70-es, 80-as évek európai népautói, stb.

 

Nehéz kedvencet választani, de azért megpróbálok felsorolni néhányat: Kyosho Ferrari 328 GTB, Norev Renault 4 Fourgonette, Hot Wheels Maserati MC12, Autoart Range Rover 1995, HW Elite Ferrari 599XX, stb.

A legtöbb modellemet az autoart.ro web árúházból vettem, több mint 150 darabot, különböző fórumokról is sokat beszereztem, amelyeket ma már nem lehet kapni. Érdekesség, hogy az első két Hot Wheels modellemet pont az Autómodellszalonból vettem, egy F40, és egy Enzo személyében. Ez még akkoriban volt, amikor megkapták a Ferrari licenszet.

És, hogy abba fogom e hagyni valaha a gyűjtést? Nem tudom, de minden esetre jövő héten jön újabb két modell.

 

Üdvözlettel: Nagy Sándor

tipus: 
blog
Termékkereső | Bejelentkezés | Regisztráció | Webmail