Autó Modell Szalon & webáruház

Jelenlegi hely

Címlap | Gyűjtők-gyűjtemények

Gyűjtők-gyűjtemények

Gyűjtők – kincsek - gyűjtemények

 

Az ember gyűjtői szenvedélye határtalan tud lenni. Mind céljait, mind a begyűjtött zsákmány létszámát illetően. Hogy minek mekkora értelme van, arról most ne is essék szó, hiszen bármiféle hobbi nélkül az ember csak félember, és ahogy úriemberek sem szoktak nőkről meg pénzről beszélni, úgy a gyűjtők se feszegetik érdeklődésük, erőfeszítéseik értelmét. És ne feledjük: a gyűjtés egy nagyon komoly, gyakran nem is annyira ártatlan, ám felettébb szórakoztató hobbi…

      Korábban a legrégebbi hagyományokkal büszkélkedő Autó Motor szaklapban, jó pár éven keresztül, sok részből állt sorozatban mutathattunk be modellautó gyűjtőket, úgy hogy nem kellett semmiféle zseniális, korszakalkotó ötlet ahhoz, hogy az immár egyre jobban működő honlapunk keretében végre feltámasszuk ezt a hagyományt és időről időre valamiféle „reflektorfénybe” helyezhessünk ismét gyűjtőket, gyűjteményeket, kedvenceket, elért és elérhetetlen álmokat. Törzsvevőink közül többen jelezték, hogy akár szívesen részt is vennének ebben a játékban. De a pálya, a bemutatkozás lehetősége nyitott mindenki számára! Akár névvel, akár inkognitóban várjuk a gyűjtők írásait, képeit – a szerver memóriája elég sokat elbír, csak arra gondolj, hogy mások türelme esetleg véges…

Leitmann László gyűjteményének története

Kedves Gyűjtőtársak, Látogatók!

Engedjétek meg, hogy megosszam veletek a saját modellgyűjteményemet és annak történetét.

2000 karácsonyán kaptam a két első 1/24-es modellemet, egy piros '97-es Alfa Romeo 156 Gran Turismo-t, és egy sárga '88-as Lamborghini Countach 5000 Quattrovalvole-t. Annyira elkápráztattak ezek a járgányok ebben a méretarányban, hogy már akkor kialakult bennem az a fajta gyűjtői szenvedély, mely a mai napig tart. Sokáig a szüleimtől kaptam az 1/24-es modelleket, később már én magam vettem őket zsebpénzből, főleg Bburago és Maisto kivitelben, de néha akadt egy-egy Motormax-es, Jada Toys-os, illetve Welly-s járgány is.

A gyorsasági szakaszokról a vitrinbe - Szalai Zsolt

A kettős ügynök: aki nem csak modelleket gyűjt, hanem a hozzájuk kapcsolódó autogramokat is…”

 

 

A Forma 1 után minden bizonnyal a rally világbajnokság a második legnépszerűbb technikai sport a világon. Fantasztikus érzés, amikor egy 300 lóerős World Rally Car elsuhan az ember előtt. Hihetetlen, ahogy a pilóták 150 – vagy akár 200 km/h-ás sebességgel teljesítik a szűk, tempós gyorsasági szakaszokat. A versenyzőknek itt leginkább az óra az ellenfelük, azonban a szervizparkban a rajongóknak alkalmuk van a találkozni a kedvenceikkel. – Talán itt van a legnagyobb különbség az F1-hez képest, hogy a WRC-ben sokkal közelebb kerülhetnek az autósport szerelmesei a csapatokhoz. Fotósként volt alkalmam néhány modellautót dedikáltatni többek között a kilencszeres rallyvilágbajnok Sebastien Loebbel, a 15-szörös futamgyőztes Mikko Hirvonennel, a kétszeres világbajnok és kétszeres Dakar-győztes Carlos Sainz-cal, valamint a közönségkedvenc Petter Solberggel, aki 2003-ban a Subaru színeiben lett a sorozat bajnoka.

Versenyautók gyűjtője: Magyar Pál

Az autósport iránti érdeklődésem 1985-ben kezdődött, amikor az elkövetkező magyarországi verseny miatt egyre nagyobb publicitást kapott a Forma-1; az azévi hockenheimi futamról vannak az első emlékeim. Gyűjtőszenvedélyem is ehhez kapcsolódik: papírmodellekkel kezdtem, az akkoriban megjelent Ez a mi Formánk sorozat autóit készítettem el először. A papír mellé aztán jöttek a különböző műanyag modellek is; a mai napig szeretek építeni is autómaketteket, nem kevés ilyen található a gyűjteményemben.
 

A papírból készült 1:24 arányú autókat nem tekintem a gyűjtemény szerves részének, így külön polcon kaptak helyet

A szolíd mindenevő...

Az "autós" vitrin...

1997-ben, 18 évesen kezdtem el gyűjteni az amerikai autómodelleket, Ertl Muscle (1/18) és Maisto (1/18) szériákkal kezdtem. Kezdetben USA-ból hoztam be a modellektet (kint éltek Mississippiben a Nagyszüleim) , főleg izomautókat és nascar valamint NHRA ( quartz és Action, Lionel Diecast és Motorsport Auschentics szériák 1/87 , 1/43 és 1/24 ) versenygépekkel, illetve limitált kiadású HotWheels szériákkal. Az AutóModell Szalonra 2008-ban figyeltem fel, emlékszem, az első itt vásárolt autókra : Welly 1/18 2006 Dodge Charger R/T Daytona és Maisto 1/18 2008 Hummer Hx concept. A gyűjteményem további márkákkal bővült, mint például Yatming, SunStar, Highway 61, Greenlight, Auto World, stb. A legújabb szerzeményem a Bruder 1/16 (40 cm hosszú !!!) 2017 RAM 2500 HD Power Wagon. Jelenleg is rendszeres vásárlója vagyok a boltnak. Nagyon sokat köszönhetek az Autó Modell Szalonnak.

 

 

 

Amikor 500 autómodell lakik egy lakásban...

      

Tisztelt gyűjtőtársak, bár talán ismertek különböző fórumokról, de azért ügy illik, ha bemutatkozik az ember. Sándor vagyok, Szatmárnémetiből, Erdélyországból.1999-ben fertőzött meg ez a modellgyűjtés nevű betegség, és azóta a rabja vagyok. (na jó, ez azért tülzás)

Termékkereső | Bejelentkezés | Webmail