Autó Modell Szalon & webáruház

Jelenlegi hely

Címlap | Gyűjtők-gyűjtemények

Gyűjtők-gyűjtemények

Gyűjtők – kincsek - gyűjtemények

 

Az ember gyűjtői szenvedélye határtalan tud lenni. Mind céljait, mind a begyűjtött zsákmány létszámát illetően. Hogy minek mekkora értelme van, arról most ne is essék szó, hiszen bármiféle hobbi nélkül az ember csak félember, és ahogy úriemberek sem szoktak nőkről meg pénzről beszélni, úgy a gyűjtők se feszegetik érdeklődésük, erőfeszítéseik értelmét. És ne feledjük: a gyűjtés egy nagyon komoly, gyakran nem is annyira ártatlan, ám felettébb szórakoztató hobbi…

      Korábban a legrégebbi hagyományokkal büszkélkedő Autó Motor szaklapban, jó pár éven keresztül, sok részből állt sorozatban mutathattunk be modellautó gyűjtőket, úgy hogy nem kellett semmiféle zseniális, korszakalkotó ötlet ahhoz, hogy az immár egyre jobban működő honlapunk keretében végre feltámasszuk ezt a hagyományt és időről időre valamiféle „reflektorfénybe” helyezhessünk ismét gyűjtőket, gyűjteményeket, kedvenceket, elért és elérhetetlen álmokat. Törzsvevőink közül többen jelezték, hogy akár szívesen részt is vennének ebben a játékban. De a pálya, a bemutatkozás lehetősége nyitott mindenki számára! Akár névvel, akár inkognitóban várjuk a gyűjtők írásait, képeit – a szerver memóriája elég sokat elbír, csak arra gondolj, hogy mások türelme esetleg véges…

Versenyautók gyűjtője: Magyar Pál

Az autósport iránti érdeklődésem 1985-ben kezdődött, amikor az elkövetkező magyarországi verseny miatt egyre nagyobb publicitást kapott a Forma-1; az azévi hockenheimi futamról vannak az első emlékeim. Gyűjtőszenvedélyem is ehhez kapcsolódik: papírmodellekkel kezdtem, az akkoriban megjelent Ez a mi Formánk sorozat autóit készítettem el először. A papír mellé aztán jöttek a különböző műanyag modellek is; a mai napig szeretek építeni is autómaketteket, nem kevés ilyen található a gyűjteményemben.
 

A papírból készült 1:24 arányú autókat nem tekintem a gyűjtemény szerves részének, így külön polcon kaptak helyet

A szolíd mindenevő...

Az "autós" vitrin...

1997-ben, 18 évesen kezdtem el gyűjteni az amerikai autómodelleket, Ertl Muscle (1/18) és Maisto (1/18) szériákkal kezdtem. Kezdetben USA-ból hoztam be a modellektet (kint éltek Mississippiben a Nagyszüleim) , főleg izomautókat és nascar valamint NHRA ( quartz és Action, Lionel Diecast és Motorsport Auschentics szériák 1/87 , 1/43 és 1/24 ) versenygépekkel, illetve limitált kiadású HotWheels szériákkal. Az AutóModell Szalonra 2008-ban figyeltem fel, emlékszem, az első itt vásárolt autókra : Welly 1/18 2006 Dodge Charger R/T Daytona és Maisto 1/18 2008 Hummer Hx concept. A gyűjteményem további márkákkal bővült, mint például Yatming, SunStar, Highway 61, Greenlight, Auto World, stb. A legújabb szerzeményem a Bruder 1/16 (40 cm hosszú !!!) 2017 RAM 2500 HD Power Wagon. Jelenleg is rendszeres vásárlója vagyok a boltnak. Nagyon sokat köszönhetek az Autó Modell Szalonnak.

 

 

 

Amikor 500 autómodell lakik egy lakásban...

      

Tisztelt gyűjtőtársak, bár talán ismertek különböző fórumokról, de azért ügy illik, ha bemutatkozik az ember. Sándor vagyok, Szatmárnémetiből, Erdélyországból.1999-ben fertőzött meg ez a modellgyűjtés nevű betegség, és azóta a rabja vagyok. (na jó, ez azért tülzás)

Termékkereső | Bejelentkezés | Regisztráció | Webmail