Autó Modell Szalon & webáruház

Jelenlegi hely

Címlap | Házhozszállítási díjak

Házhozszállítási díjak

Postai díjszabás:

Küldeményeinket több okból is a Magyar Posta MPL szolgáltatása továbbítja. Évtizedes tapasztalatunk alapján szinte problémamentesen és igen gyorsan - bárkinek is volna esetleg és olykor ettől eltérő tapsztalata.

Az MPL díjszabás rendkivül bonyolult, mert több összetevőtől függenek az árak: a küldemény súlyától, az értékétől és a kézbesítés módjától. A helyzetet bonyolította a tavaly váratlanul bevezett e-útdíj felár, valamint az üzemanyag felár, így az évente kiadásra kerülő kétoldalas tarifatáblázat minden egyes esetben tovább változik.

Tájékozódás képpen: 1 kg súlyba 1-2 db 1:43-as, vagy 1 db 1:24-es modell fér bele. 2 kg-ig  3-4 db 1:24-es, vagy 1 db 1:18-as modell. Ezek a leggyakoribb esetek. Az első értékhatár 20.000.-Ft, az első durvább emelkedés az 50.000.- Ft feletti költségek.

Mindent figyelembe véve egy átlagos, egyszerűbb küldemény jelenleg kb. 2.000.-Ft-ba kerül, további helyzettől (nagyobb súly, magasabb érték) függően 1-200 Ft-tal emelkedhetnek az árak. A postán maradó, postapont vagy automata kb. 150.-Ft-tal olcsóbb, ezért ezt a lehetőséget inkább azoknak ajánljuk, akik munkaidőben semmiképpen nem tudják megoldani a küldemény átvételét és csak az említett egyéb szolgáltatások révén tudnak csomagjukhoz hozzáférni. 

A banki előre utalás alig 300.- Ft-tal csökkenti a szállítás költségét, ezt csak nagyobb értékű küldemény esetén érdemes alkalmazni, illetve ha a csomag átvételét kívánják egyszerűsíteni pl. egy megbízott révén..

A Magyar Posta 2023 április 1.-től ismét viszonylag kis mértékben emelte az árait. Az alábbi táblázatok mutatják az új tarifák leggyakoribb alap eseteit:

1 kg-ig  20.000.- Ft értékig  utánvéttel:  2050.- Ft    banki előre utalással  1745.- Ft.

2 kg-ig  20.000.- ft értékig   utánvéttel:  2150.- Ft    banki előre utalással  1845.- Ft.

Ha a megrendelés értéke eléri az 50 000 Ft-ot, a szállítás ingyenes. Ekkor azonban kérjük lehetőleg a banki előre utalás alkalmazását, mert különben csak a mi kiadásaink nőnek értelmetlenül...

Egyes esetekben előfordulhat, - az árfolyamváltozások illetve a beszerzési árak változása miatt - hogy a termékek ára eltérhet attól az ártól, ami az Ön megrendelése során még a honlapunkon szerepelt. 

Az ilyen vis major esetek miatt előre  is megértésüket, valamint szíves elnézésüket kérjük!

 

Termékkereső | Bejelentkezés | Webmail