Autó Modell Szalon & webáruház

Jelenlegi hely

Címlap | Magunkról

Magunkról

Üdvözöljük újjászületett és megfiatalodott honlapunkon. Noha a grafikai-dizájn változás a törzslátogatóknak talán nem annyira szembetűnő, azért örömmel tudatjuk, hogy a webáruház működése reményeink szerint a legaktuálisabb követelményeknek is megfelelően gördülékenyebb lesz, és mi magunk is az eddigieknél jóval rugalmasabban tudjuk tájékoztatni állandóan változó kínálatunk legújabb érdekességeiről.

Cégünk 1991-ben alakult és már szinte a rendszerváltás első perceiben belevágott ebbe a speciális kereskedelmi műfajba, aminek ezernyi buktatóiról, problémájáról akkor még mit sem tudtunk. Csak a szebbnél szebb kis autómodellek bűvöletében éltünk és optimistán reméltük, hogy másoknak is ugyanúgy tetszeni fognak ezek a modellautók, mint magunknak.

A véletlen sodort minket egy viszonylag csendes, XIII. kerületi utca egyik apró üzlethelységébe, ahonnan persze idővel szerettünk volna valamikor tovább lépni. Az elvágyakozásból pár évvel ezelőtt végül megvalósult a rég áhított költözés egy nagyobb, tágasabb helységbe, de ez már akkor is picit tudatosan - csupán alig néhány házszámot jelentett.

                                             

   A „Victor Hugó” vagy csak még rövidebben a „VH” olyan fogalommá vált bizonyos érdeklődői körökben, hogy úgy éreztük, a legjobb lesz nem túlságosan bolygatni, erőltetni egy túl nagy léptékű váltást és továbbra is maradtunk az utcában, közel a város szívéhez, a metróhoz, buszokhoz és trolikhoz.  Most már azonban 14, szépen megvilágított üvegvitrinben tudjuk modelljeinket bemutatni és a hátsó raktárban is van bőven hely a rendszeresen érkező küldemények kicsomagolására, kezelésére.

A Modellautó Szalon a nyitás pillanattól a gyárilag készre szerelt, un. „diecast” modellek forgalmazását tartotta elsődleges céljának, talán elsőként az országban és frissen csatlakozva a Nyugat Európában is akkortájt feltámadó divathoz. Amikor a felnőtt gyűjtőket megcélzó, akár igényesebb, drágább modellek árusítása kezdett a játékboltoktól önállósodva gomba módra elterjedni és felvirágozni. Mi sem  bonyolódtunk egyéb játékok árusításába, mi a magunk választott műfajában szerettünk volna specialista lenni. Olyannyira, hogy a kezdeti próbálkozások után még az összeragasztható műanyag makettok értékesítésével is felhagytunk, átengedve a terepet a viszont inkább ezekre specializálódott más üzleteknek. És mindig igyekeztünk lehetőleg távol maradni a katonai, „vérontó” témáktól, de például szívesebben bonyolódtunk mindig is mondjuk az autósport számtalan ágának kicsinyítéseibe…

Kínálatunkat ma már 100 százalékig nyugat-európai importőröktől, nagykereskedésektől szerezzük be, sokukat régóta ismerjük és minket is sokfelé megismertek. Ezeknek a szinte már bebetonozott kapcsolatoknak köszönhetően nagyjából ugyanazt tudjuk-tudnánk nyújtani, mint a jól kitömött nyugat-európai szaküzletek. Ha mégis adódnának számunkra nem túl hízelgő eltérések, akkor azok kizárólag az immár hosszú évek óta uralkodó, nem éppen kedvező gazdasági helyzetnek és az emiatt egyre visszafogottabb keresletnek „köszönhető”, semmint a mi tudásunknak, szándékainknak, igyekezetünknek….

Éppen ennek az immár több mint 2 évtizedes tapasztalatnak révén summázhattuk, hogy ezeknek a méretarányosan, élethűen, igényesen kicsinyített autómodelleknek a forgalmazása meglehetősen speciális folyamat, nem mindenben hasonlítható a hétköznapjainkon megszokott más kereskedelmi tevékenységekhez. Hogy Ön is, kedves látogató, megismerje, megszokja az itt uralkodó irányzatokat, szokásokat, lehetőségeket, ajánlatos átböngészni a „Modell 1x1” fejezetünket és örülnénk, ha megújult webáruházunk keresőrendszerével tudatosan és rendszeresen böngészne a vitrinjeinkben.

Jó szórakozást!

 

 

Termékkereső | Bejelentkezés | Webmail